[center]البقسماط
له اشكال كثيره جدا اكثرها شكل الاصابع الطويله النحفيه المغطاه بالسمسم..و هو من اشهر النواشف المصريه على الاطلاق..
المقادير هذه المعتمده لدي..و طعمها زي الجاهز تمام..
مستعدين يالاا نبدأ
4 كوب دقيق ..نصف كوب سكر( لو عايزه محلى..او ربع كوب لو عايزه سكر خفيف)..ربع كوب زيت ..ربع كوب لبن بودرة..ملعقة كبيره خميره فوريه و ماء فاتر للعجن.. رشة ملح خفيفه جدا..
اختياري ..
ملعقة صغيره يانسون..و سمسم للوجه
الطريقة ..
تخلط المقادير جميعها مع بعضها البعض ..حتى تتكون عجينه لينه نوعا ..ثم تشكل حسب الرغبة انا هنا عملت ثلاثة اشكال في منتهى البساطه..
اتفضلوا معانا..
الكمونية
او البتون ساليه هذه الطريقة المعتمده عندي ايضا..[/center]
المقادير..
ثلاث اكواب دقيق..ا كوب سمن بلدي.. 2 ملعقة صيره ملح ..ملعقة كبيره كمون حب..ماء للعجن..و نصف ملعقة سكر صغيره..
تخلط المقادير و تشكل اصابع رفيعه و تدخل فرن حامي و على فكره بتستوي بسرعه جدا..
]((القرص الطرية))
المقادير
نصف كيلو دقيق..كوب زبادي او لبن رائب( انا استخدمت زبادي )..نصف كوب سمن بلدي جامد..ملعقة كبيرة خميرة..و سكر لعملها ..و رشة ملح خفيفه.. و لبن حسب الحاجه..
يرب الزبادي مع السمن..ثم نضيف باقي المكونات..
و تقرص و تترك لترتاح و تخمر حوالي ساعتين ثم تخبز في فرن متوسط الحرارة
هذا شكلها قبل دخولها الفرن مباشرة
(( البنين ))
المقادير
نصف كيلو دقيق..نصف كوب سمن بلدي سائح..ربع كوب زيت بارد..لبن للعجن و خميرة و رشة ملح و سمسم حب الرغبة..
تخلط جميع المقادير مع بعض..و تترك لترتاح عشرة دقائق ثم تقطع..و تاترك لتخمر..ثم تخبز في فرن متوسط الحرارة..
للحشوة عجوة بالزبده و السمسم..و جبنة فيتا او جبن دمياطي..
اترككم مع الصور بتشرح كويس..